Secret Garden – Laura Ponticorvo

“Ik heb dat eigenlijk niet, een heel sterk verhaal over die ene keer dat ik de ergste modeflater sloeg of dat ik op de rode loper ben gestruikeld en in de armen van een knappe acteur ben geland.”

Laura Ponticorvo, de nieuwe presentatrice van Amsterdam Fashion TV, kijkt me met grote hazelbruine ogen aan terwijl ze bijna in slow motion een sip van haar groene-thee-met-honing neemt. Ik was op zoek naar leuke anekdotes voor dit interview en had haar gevraagd of ze gênante modeflaters heeft gehad of hilarische dingen heeft meegemaakt. En meestal krijg ik een heerlijk aangedikt verhaal van acteurs, actrices en Echte Meisjes, maar niet van Laura. Ze is net aangekleed door styliste Graziella Ferraro, die ook Italiaanse roots heeft waardoor het gesprek gedeeltelijk in het Italiaans wordt gevoerd. Zo af en toe vang ik een woord op dat ik herken, ciao bella en natuurlijk Gucci, Pucci, Mucci en Versaci.

Laura blijkt net zo gek op heerlijk uitgesproken fashion als Graziella en dan het liefst zoveel mogelijk kleur en de laatste trends in accessoires. Graziella haalt een paar koraalkleurige oorbellen tevoorschijn “om het geheel af te stylen”. En Laura kijkt nog één keer tevreden in de spiegel; “je hebt altijd goede accessoires nodig om je outfit af te maken. Ik houd wel van trends. Als iets lekker zit en er leuk uitziet dan koop ik het meteen in alle kleurtjes.”

Ze is met haar Italiaanse bos zijdezachte krullen die nonchalant over haar schouders vallen en haar grote ogen al een prachtige vrouw in levende lijve. En haar persoonlijkheid is zo innemend dat je haar graag op je birthday party uitnodigt. Getuige de twee verjaardagen waar ze langs moet hoppen vanavond na afloop van de shoot.

Maar er gebeurt iets magisch als je haar door de lens van de camera ziet. Ze komt tot leven, ze trekt je aandacht en je kan niet meer wegkijken. Haar aanwezigheid, haar presence, op het scherm is fascinerend. Hoe komt een heel gewoon meisje uit Friesland, zonder een Hilversumse Kinderen voor Kinderen training aan de zelfverzekerde allure die je aan een jonge Linda de Mol doet denken?

We zitten klaar voor de opnames van ons interview met Amsterdam Fashion TV en bespreken nog even hoe we het gaan aanpakken. Ik vertel Laura hoe ik graag wil beginnen en ze herhaalt het verhaal meteen met een net andere bewoording terwijl ze nog even haar topje over haar schouder trekt. Enigszins verbaasd over de snelheid waarmee ze mijn verhaal omzette naar tv-taal vraag ik haar of ze daarmee geoefend heeft. “Tja, ik weet ook niet hoe ik dat doe. Het is eigenlijk gewoon hoe ik normaal ook praat. Ik probeer de camera altijd weg te denken zodat ik niet gemaakt of heel formeel overkom. Gewoon lekker doen of je met een vriendinnetje zit te kletsen.”

Dus ik moet gewoon mezelf zijn? “Ja lekker jezelf zijn, dat is het makkelijkst.” Ik haal nog even diep adem voordat de camera rolt en probeer mijn nieuwe kennis uit te proberen. Het zweet breekt me uit. Weg alle voorbereiding en van tevoren bedachte vragen over ingewikkelde zaken. Nee, nieuwe tv moet licht en luchtig zijn terwijl het gebracht wordt met een glimlach door mensen die ‘gewoon lekker zichzelf’ zijn.

Maar al voordat ik kon uitdenken hoe ik mezelf kon zijn is het interview voorbij en kijk ik opgelucht naar Laura die in een totaal ander interview lijkt te hebben gezeten. Ze maakt nog even een gevatte opmerking naar de cameraman terwijl ze met een vloeiende beweging haar lange lokken naar achter zwiept en ontspannen lacht. Het was nog nooit zo moeilijk om gewoon lekker mezelf te zijn.

More from Manuel Perrotta

XII Monaco Classic Week – La Belle Classe

XII Monaco Classic Week – La Belle Classe 9th – 13th September...
Read More

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.