Winde Rienstra in Centraal Museum Utrecht

123123

Het Centraal Museum heeft maar liefst acht ontwerpen van de modeontwerpster Winde Rienstra aangekocht. Eerder dit jaar mocht ze haar collecties al tonen in het museum en zich naast het rijtje van eerdere topdesigners aansluiten die daar hun collectie hadden tentoongesteld, waaronder Alexander van Slobbe, Victor&Rolf en Iris van Herpen.

‘Mode is een belangrijk speerpunt in het Centraal Museum. Het streeft ernaar om in een vroeg stadium het werk van authentiek ontwerptalent te tonen. De nadruk ligt hierbij op experiment, innovatie, vakmanschap en interdisciplinariteit.’ Winde Rienstra staat bekend om haar uitgewerkte designstukken, die van enorme vakmanschap en ambacht getuigen. Ze past nieuwe driedimensionale technieken toe en gebruikt ongebruikelijke materialen in haar ontwerpen, zodat elk item een compleet kunstwerk op zich is. Jawel, ik ben fan!

More from Gerline Hornsveld

Cases we love

Hier word je toch vrolijk van! ‘Cases we love’ maakt hoesjes voor...
Read More

Leave a Reply