Fetishism In Fashion, Arnhem staat in het teken van onze stoutste dromen.

1Fetishism In Fashion, Arnhem staat in het teken van onze stoutste dromen.

9 juni – 22 juli Arnhem

Rode oortjes bij Moba in Arnhem. Met een bomvolle agenda met leuke workshops, lezingen en exposities kan een bezoekje eigenlijk niet uitblijven.

En het thema, Fetishism in Fashion, wekt natuurlijk ook de nieuwsgierigheid, van mij in ieder geval wel. En ach laten we wel wezen, fetisjisme is helemaal hip and happening. Wie heeft de trilogie van Fifty Shades of Grey inmiddels nog niet gelezen?

Trendwatcher en organisator van Moba, Lidewij Edelkoort: “Een analyse van de behoefte om onszelf te ontdekken en uit te drukken, te bedekken en aan het oog te onttrekken tot de meest excentrieke extremen waartoe het verlangen naar schoonheid de mens kan aanzetten”.

Het fetisjistische uitgangspunt is voor iedereen verschillend. We communiceren bewust en onbewust met ons uiterlijk. De rol van kleding en accessoires speelt hierbij een belangrijke rol. Moba zal dit jaar onze stoute fantasieën gaan prikkelen door middel van theater, kunst, fashiondesign, film en fotografie.

De schort krijgt deze biënnale extra aandacht. Lidewij Edelkoort heeft de schort uitgeroepen tot een van de meest prominente kledingstukken van deze editie. ‘‘Door de symboliek van dienstbaarheid en door de open achterkant is de schort één van de meest fetisjistische kledingstukken”. Er is zelfs een schorten wedstrijd! Ik weet het niet, ik kan me toch wel iets spannendere pakjes voorstellen dan het schort.

More from Gerline Hornsveld

Marni’s Evening Collection, speciaal voor mij gemaakt….

Ik ben sowieso al een enorme fan van Marni, maar deze collectie...
Read More

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.