‘Winkelen meer bevredigend dan seks’

i-love-shopping-e-sex-and-the-city-ma-come-si-vestono-becky-e-carrier-iloveshopping09

Zo’n 55 procent van de ondervraagde vrouwen zegt dat winkelen hen meer bevredigd dan seks. Dat blijkt uit een onderzoek van televisiezender TLC, zo meldtFemale First.

De gemiddelde Britse vrouw denkt zes keer per week aan winkelen. Aan seks denkt ze daarentegen gemiddeld maar vier keer per week.

De ondervraagde vrouwen winkelen per keer zo’n anderhalf uur. Hun partners zeggen zich al na een uur te gaan vervelen, al zeggen de vrouwen te merken dat hij er na een half uur al

genoeg van heeft.

Ruzie

Een derde van de winkeltochtjes met de partner eindigt in ruzie. Zo’n 70 procent van de ondervaagde vrouwen probeert dat te voorkomen door tijdens het winkelen iets te gaan drinken of eten, of door hem seks te beloven.

Een kleine 45 procent van de vrouwen gaat dan ook liever winkelen met een vriendin of een familielid. Veertig procent van de vrouwen zegt echter het liefs alleen te winkelen. Zo’n 23 procent neemt nog liever haar kinderen mee dan haar man en slechts 16 procent gaat het liefst met haar man winkelen.

Schoenen

Tevens blijkt uit het onderzoek dat één op de tien gekochte kledingstukken ongedragen in de kast blijft hangen. Negen procent van de vrouwen draagt zelfs een derde van wat ze kopen helemaal nooit. Een derde van de vrouwen heeft minimaal drie paar schoenen die ze nooit dragen en een vijfde heeft drie ongebruikte handtassen.

Een kwart van de ondervraagde vrouwen voelt zich regelmatig schuldig over het bedrag dat ze uitgeven aan winkelen. Acht procent baalt er van dat ze iedere keer als ze winkelen geld uitgeven.

Door: NU.nl/Hans Blommaert

More from Maria Di Benedetti

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.