Het nieuwe zwart!

Bekend onder de naam ‘Blue Bic’ heeft deze kleur al een eigenaar; de Franse schilder Yves Klein

bl1

Vanaf het begin van zijn carrière al produceert de schilder zijn werken met gebruik van éénkleurige tinten. (Sinds het begin van zijn carrière, de kunstenaar geproduceerd zijn werk gebruik van monochrome tinten).

In zijn woonplaats Nice heeft hij jarenlang zonder success een blauwtint geprobeerd te maken die hetzelfde is als de kleur van de hemel.
Tot de uitvinding van een nieuwe synthetische harssoort, slaagde de kunstenaar er niet in de helderheid te krijgen die hij wilde. Daarna schilderde hij al zijn werken in levendige kleuren en heeft hij zijn blauwe kleur gepantenteerd onder de naam “International Klein Blue” (IKB = PB29 + CI77007).

Het Klein Blue verscheen in de jaren ’80 voor het eerste in de modewereld, toen het door jonge Londenaars werd gebruikt in sportkleding. Sindsdien verovert het Klein Blue de straten en de catwalks, om zelfs te eindigen op de rode loper.

Tegenwoordig wordt Klein Blue gezien als het nieuwe zwart. Het kan altijd, in elke stijl en bij elke gelegenheid worden gedragen.  Dus doe iets met deze tip en zorg ervoor dat je deze live saver in je kast hebt hangen!

 

bl2 bl4 bl3

Tags from the story
More from Agricia Dantas

Beautiful in the 60es and beautiful today!

The years just fly, but not for them! From a generation of...
Read More

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.